Pozovite: +381 11 3347 442  

TELEFUNKEN M82

Šifra: 12673
Na stanju
Regularna cena:
63.600,00 rsd.
Cena za gotovinu (Keš):
Cena za kupovinu na rate:
Cena za gotovinu (Keš):
55.990,00 rsd.
Iznos rate:
Ušteda : 7.610,00 rsd.
Prikazana cena je za komad.
Količina

Ukoliko želite da platite na rate kreditnom karticom, molimo Vas da izaberete broj rata.

Važi za kreditne kartice logo_banka

Broj rata:

Garantujemo najnižu cenu na tržištu!
U slučaju da pronadjete isti proizvod po povoljnijoj ceni,
molimo Vas da nas kontaktirate na:
bestprice@player.rs

Opcija:

Sledeći isti dizajnerski pristup kao i kod ostalih mikrofona Dinamičke serije, T ELEFUNKEN Elektroakustik M82 kreiran je kako bi se probio kroz tržište zatrpano konkurencijom da bi omogućio korisnicima superiornu alternativu za mikrofon za bas bubanj i velike dinamičke mikrofone sa dijafragmom. Ručno sklapan i testiran u našem postrojenju u Konektikatu, SAD, M82 je robusni dinamički mikrofon koji poseduje veliku dijafragmu od 35mm sa fantastičnim niskovrekventnim mogućnostima. Kao i prethodni model M81 Universal Dynamic, M82 je dobio svoje ime po seriji astronomskih galaksija koje je prvi zabeležio francuski astronom Charles Messier.

Zvučne karakteristike

Iako je dizajniran za bas bubanj što predstavlja njegovu najbitniju primenu, dva ekvilajzerska prekidača čine M82 jednako podesnim mikrofonom za mnoštvo izvora kao što su vokali, perkusije, radijsko emitovanje glasa, gitarska i bas pojačala, orgulje i duvački instrumenti. Kada se koristi za bas bubanj, M82 daje i masan i energičan zvuk. Kada je postavljen u rupu rezonantne glave, usklađeni frekventni opseg modela M82 obuhvata i ritmičke udarce i odjek bez potrebe za korišćenjem više mikrofona.

Dizajn

Model M82 je end-address mikrofon, što znači da treba da usmerite gornji deo kapsule prema Vašem izvoru, a ima i dva odvojena ekvilajzerska prekidača: KICK EQ i HIGH BOOST. Ova dva prekidača funkcionišu nezavisno jedan od drugog što ima za posledicu četiri vrste jedinstvenih podešavanja.  To korisniku daje mogućnost da lako uskladi odziv mikrofona sa izvorom uz veliku lakoću.  

KICK ekvilajzer prekidač modela M82 aktivira pasivni filter koji smanjuje neke od nižih frekvencija srednjeg opsega  (centrirane oko 350Hz) koje se obično seku kada obrađuju bas bubanj. Ovo pomaže da se spreči da Vaš bas bubanj zvuči "kutijasto" i dopušta da low end ostane jak. Ovo podešavanje je posebno usklađeno za upotrebu za bas bubanj.

HIGH BOOST prekidač aktivira frekvencije gornje-srednjeg opsega i visoke frekvencije (počev od oko 2kHz sa 6dB do 10kHz). Za upotrebu za bas bubanj, to omogućava veći ritmički udar kada se postavi unutar bas bubnja. Ovo omogućava da se dobije ili starinski ''vintidž'' zvuk bas bubnja, ili moderniji zvuk. Za izvor kao što su vokali ili gitarska pojačala, high boost pruža dalju artikulaciju i vazdušastost u gornjem registru.  

Konstrukcija

Kada je reč o konstrukciji, M82 se u velikoj meri ugledao na model U47 koristeći kapsulu slične konstrukcije. Sa završnim slojem od trajnog i glatkog materijala na kapsuli i telu, M82 je rigorozno testiran kako bi se osiguralo da može da podnese robusnu ulogu mikrofona za bas bubanj za studijsko okruženje i nastupe uživo.

Dodatna oprema

TELEFUNKEN Elektroakustik M82 dolazi uz M 782 adapter za kačenje na stalak, SGMC-5R pet metara XLR kabla i zaštitnom torbicom sa rajseršlusom. Opciono je dostupan na zahtev i elastični dodatak za kačenje M 700.

Uključena dodatna oprema

Tehničke specifikacije

Tip: dinamički pokretni kalem

Kapsula:  32 mm

Polar Pattern: Cardioid

Frekventni opseg: 25 Hz - 18 kHz

Osetljivost: 1.85mV/Pa

Izlazna impedansa: 250 Ω

Maksimalni SPL (za 1% THD) 146 dB

Dimenzije: 155 mm D x 63 mm prečnik

Težina: 434 g

Kabl: SGMC-5R - 5 metara (16.9 ft) kabl, desni ugao ženski 3 Pin XLR, 3 pin muški XLR

Shockmount: M 782 - Base Stand adapter sa navojnicom

Ocena:

Vezani artikli


Srodni proizvodi

DPA d:vote 4099S

58.680,00 rsd.
Uskoro na stanju