Pozovite: +381 11 3347 442  
+
×

FOCAL Shape Twin

Šifra: 13065
Na stanju
128.280,00 rsd.
Iznos rate:
Prikazana cena je za komad.
Količina

Ukoliko želite da platite na rate kreditnom karticom, molimo Vas da izaberete broj rata.

Važi za kreditne kartice logo_banka

Broj rata:

Garantujemo najnižu cenu na tržištu!
U slučaju da pronadjete isti proizvod po povoljnijoj ceni,
molimo Vas da nas kontaktirate na:
bestprice@player.rs

Opcija:
Najbolja kupovina

REFERENTNI PROIZVOD U OVOJ LINIJI

ISTAKNUTI PROIZVOD U OVOJ LINIJI

Standarni nosilac Shape serije sadrži dva pasivna radijatora, niskotonce opremljene novim lanenim konusom i najnovijim kupolastim visokotoncem od aluminijuma i magnezijuma u obliku slova “M”. Predstavlja savršeno oružje za masovnu proizvodnju namenjenu profesionalcima. Shape Twin je proizveden u Francuskoj, baš kao i Shape 40, 50 i 65. Dizajniran je da zadovolji potrebe nearfield monitoring, ovi monitori kombinuju inovativni dizajn i brojna podešavanja  koja su optimizovana za akustiku malih prostorija za slušanje. Shape Twin izdvaja se odličnim kvalitetom izvođenja kroz ceo audio spektar, širokim frekventnim, odzivom pri nižim frekvencijama i visokim SPL (nivoom zvučnog pritiska) imajući u vidu njegovu veličinu. Njegov kompaktni dizajn omogućava laku integraciju čak i u najtešnjim prostorijama. Najzad, njegov 2.5-sistemski dizajn omogućava mu stvarnu prednost kada je reč o kontroli basa i registrima srednjeg opsega koji se najteže kontrolišu u malim prostorijama. Pet inovacija Shape Twin-a predstavljaju značajan tonski bilans, sa vrlo širokim i preciznim stereo zvukom. Niske frekvencije su dobro definisane kao i kontrolisane. Nisko-srednji i srednji opseg obezbeđuju pravi neutralni zvuk.

 

'M' OBLIK INVERTIRANE KUPOLE IMA DVE VELIKE PREDNOSTI:

 

  1. Njegova usmerivost je čak manja od one kod invertiranog kupolastog visokotonca, omogućavajući veću fleksibilnost u pogledu pozicije za slušanje.

 

  1. Kada je reč o mehaničkom aspektu, oblik slova 'M' daje kupoli veću čvrstinu, dok smanjuje distorziju u još većoj meri.

Poron® suspenzija omogućava linearniju krivilju frekventnog odziva ispod 6kHz, unapređujući skretnicu sa niskotoncem.

Magnetska komponenta je takođe optimizovana zahvaljujući glasovnom kalemu sa Kapton® ramom koji u značajnoj meri smanjuje Fukoovu (vrtložnu struju), a posledično i distorziju.

Najzad, rok koji se nalazi u visokotoncu je dizajniran tako da obezbedi jednake horizontalne i vertikalne usmerivosti.

 

LANENI konusni sendvič

Napravljen u Francuskoj ali sa pristupačnom cenom, laneni konusi su orijentisani ka akustičnom izvođenju, visokoj tehnologiji i pružaju originalni dizajn drajverima za zvučnike ovog brenda!

Nakon više od pet godina istraživanja i razvoja, inženjeri u Focalu otkrivaju 2013.godine novi konus napravljen od visokokvalitetnih lanenih vlakana. F konuse karakteriše njihov prirodni zvuk, niske koloraacije, njihovo bogatstvo reprodukcije u registru srednjeg opsega i njihov čvršći bas.

 

JEDINSTVENI KVALITETI LANA

F konusi napravljeni su od jezgra od visokokvalitetnih lanenih vlakana uz dva tanka sloja staklenih vlakana. Oni zadovoljavaju ključne kriterijume dijafragme visokih performansi: visoko unutarnje prigušivanje, veliku brzinu zvuka i visoko savitljivu čvrstinu.

Čvrstina

Svi ovi kriterijumi ne mogu biti ispunjeni konusom od jednog materijala. Sendvič tehnologija u velikoj meri utiče na neutralnost zvuka koji proizvodi konus što predstavlja nešto što je oduvek bilo obeležje Focala. Ekspertiza dobijena sendvič tehnologijom Utopije i K2 opsezima snage omogućili su da  Focal razvije revolucionarni konus od lanenih vlakana i tako ispuni 3 kriterijuma.

Lakoća

Lan je dva puta lakši od staklene vune, jer je vlakno šuplje. Takođe je veoma male elastičnosti što ga čini idealnim za povećanje savitljive čvrstine sendvič strukture. Pritom, može se dobiti u netkanim snopovima značajnog prečnika i na taj način može proizvesti debljinu koju zahteva sendvič.

 

Unutarnje prigušivanje

 

Kompozitni materijali imaju odgovarajuće osobine za primenu kada su neophodne i čvrstina i niska masa. Međutim, njihov nedostatak je to što im nedostaje prigušenje, što dovodi do loše kontrole vibracija. Nedavni razvoj u ovom domenu koji kombinuje kompozitna i prirodna vlakna doveo je do neočekivanih mogućnosti. Lanena vlakna imaju odlično unutarnje prigušenje istog reda kao čaša, kao Kevlar® vlakna ili aluminijum.

 

PROIZVODENO U FRANCUSKOJ PO PRISTUPAČNOJ CENI

Laneni konusi su dizajnirani i proizvedeni u Francuskoj, od vlakana francuskog lana. Francuska je vodeća zemlja u Evropi kada je reč o proizvodnji lanenih vlakana, a posebno je razvijena u Flandriji, Pikardiji, Normandji i regiji Pa de Kale. Francuski lan smatra se najboljim u Evropi.

Sintetička vlakna ili pene koje potiču iz petrohemijskih resursa podležu inflaciji koja je povezana sa oštrim porastom cena sirove nafte. Organski ili ekološki tekstilni materijali, kao što je lan, tako postaju sve više cenovno konkurentni.

Zbog “W” ili "K2" sendvič se mora proizvoditi ručno, a njihov opseg primene ostaje ograničen zbog visine troška. Industrijski proces razvijen u cilju proizvodnje "F" konusa smešta ga u asortiman proizvoda velike cenovne konkurentnosti.

 

 

OSNOVNE KARAKTERISTIKE

Visokotonac sa veoma niskom usmerivošću za fleksibilno pozicioniranje za slušanje.  

Dizajniran bez porta, ali sa dvostrukim pasivnim radijatorom, omogućavajući mu da bude postavljen blizu zida.

Brojna podešavanja za optimalnu integraciju

Precizna kontrola, čak i pri veoma visokim frekvencijama

Laneni konusni sendvič: kontrolisan i dobro definisan bas, prirodni i detaljni niži srednji opseg i viši srednjeg opsega.

Mehanizmi za kačenje nalaze se na zadnjoj strani i ispod zvučnika: za instaliranje na stolu, postolje za mikrofon, za kačenje na plafon ili zid, (oprema za kačenje nije obezbeđena).

 

NIC – NEUTRALNA INDUKTIVNOST

Preciznost i detalji audio reprodukcije zavise od stabilnosti magnetnog polja.

STABILIZOVANJE MAGNETNOG POLJA

Nakon što su pomerili granice u elektromagnetnoj tehnologiji, naši timovi otkrili su činjenicu da izvan intenziteta magnetnog polja i njene homogenosti unutar jaza postoji dinamički aspect nad kojim nismo imali kontrolu.

Magnetno polje nije stabilno jer ga moduliraju tri faktora:

  • Pokret glasovnog kalema (Lencov zakon),
  • Struja koja prolazi kroz njega (Fukoova struja),

Posledično, glasovni kalem i svi pokretni delovi uključujući i konus, nalaze se u magnetnom polju koje postaje previđe promenljivo što dovodi do gubitka preciznosti.

tehnologija POLJA NEUTRALNe INDUKTIVNOSTI

Nakon tri godine istraživanja i razvoja simulacijskog softvera koji omogućava vizualizaciju složenih interakcija, inženjeri Focala su stvorili neverovatno stabilno magnetno polje za Sopra liniju.  

Rešenje, NIC tehnologija, zasnovana je na Faradejevom kavezu čije su dimenzije, materijali i pozicioniranje optimizovani kako bi onemogućili da magnetno polje bude pogođeno pozicijom glasovnog kalema, amperažom ili frekvencijom struje koja prolazi kroz njega.  

TMD – usklađen MASENI PRIGUŠIVAČ

OPSESIJA SREDNJIM OPSEGOM

Registar srednjeg opsega je bez sumnje najkomplikovaniji za kontrolu u zvučnom sistemu. Sa jedne strane mora da postoji nesmetan prelaz sa basom. Sa druge strane, mora da bude podešen na visokotonac u smislu disperzije i ubrzanja. To određuje homogenost boje glasa i zvučnu trodimezionalnost prostora.

Tokom poslednjih 20 godina, radili smo na masteringu "break up-a" (frekvencije na kojoj konus postaje deformisan, što vodi u distorziju) naših "W" konusa treće generacije kao i na drastičnom smanjenju rezonance visokotonca sa IAL 2. Danas, zahvaljujući moći analize konačnog elementa, naši timovi su razvili program simulacije kako bi se vizuelizovalo dinamično ponašanje suspenzije koja povezuje konus sa korpom, otkrivajući probleme sa performansama koje zahtevaju pažnju.

 

PODEŠEN MASENI PRIGUŠIVAČ

Nakon otkrića ovih problerma, morali smo da osmislimo opremu kako bi ih rešili. Rešenja koja su već poznata po povećanju broja svojstava suspenzije, rezultat su povećanja maseni koja se, shodno tome, menja. Odgovor je došao iz tehnologije koja se koristi kod solitera otpornih na zemljotres i koji se takođe koristi za suspenziju na trkačkih kolima! Ova tehnologija se zove "podešen maseni prigušivač": dodatna masa koja oscilira u suprotnosti sa frekvencijom rezonance koja je kontroliše.  

 

Primenjeno na drajver za zvučnik, rešenje se sastoji u samo dva cevasta prstena na suspenziji, čije su dimenzije i položaj precizno utvrđeni. Oni čine naš podešen maseni prigušivač (TMD) i stabilizuju dinamično ponašanje okruženja u skladu sa rezonancom, čime se izbegava deformisanje konusa bez uticaja na dinamiku. Ova inovacija je patentirana.

Specifications

 

System
Frequency response (+/- 3dB): 40Hz - 35kHz
Maximum SPL (of musical signals): 110.5dB SPL (peak at @ 1m)

Electronics
Inputs / Impedance
Type: XLR: balanced 10 kOhms
RCA connectors: unbalanced 10 kOhms with sensitivity compensation
Mid-range and low frequency amplifier: 2 x 80W, class AB
High frequency amplifier: 50W, class AB
Automatic standby 
Off: Approximately 30 minutes with no signal
Deactivate standby: Signal detection > 3mV
Power supply
Voltage: 220-240V (fuse T2AL / 250V) or 100-120V (fuse T3.15AL / 250V)
Connexion: IEC connector and detachable power cable

Settings
High-pass filter: Adjustable Full range 45/60/90Hz
Bass level (0 - 250Hz): Adjustable, +/-6 dB 
Midrange/bass (160 Hz, Q=1): Adjustable, +/-3 dB
Treble level (4.5 - 35kHz): Adjustable, +/-3 dB
Power on/off: On/off switch on rear panel

Power consumption in standby: < 0.5W
Displays and controls: LED for power on/off and standby

Transducers
Woofers: 2 x 5" (13cm) Flax Cone woofers
Tweeter: 1" (25mm) 'M'-shaped Aluminum/Magnesium

Cabinet
Construction: 0.6" (15mm) MDF
Finish: Vinyl, real walnut and black paint
Dimensions including 4 rubber feet (HxLxD): 18.8 x 8.3 x 11" (478 x 211 x 279mm)
Weight: 24lbs (11kg)

Recommended mounting kits
Wall mounting kit: K&M® 24471 + K&M® 24359 adapter
Ceiling mounting kit: K&M® 24496 + K&M® 24359 adapter

 

 

 

 

 

 

Ocena:

Vezani artikli


Srodni proizvodi

EVE AUDIO PMR 2.10

143.880,00 rsd.
Dodaj u korpu

EVE AUDIO TS112

143.880,00 rsd.
Uskoro na stanju

PSI AUDIO A14-M

119.880,00 rsd.
Dodaj u korpu

FOCAL SOLO6 BE 40TH

131.880,00 rsd.
Dodaj u korpu