Do besplatne dostave Vam je ostalo još 5.000,00 RSD

Warm Audio WA-251 - Studijski lampaški mikrofon

Šifra: 13509
Regularna cena:
119.880,00 rsd
68.500,00 rsd (Bez PDV-a)
Cena sa popustom * :
Cena za kupovinu na rate:
Cena sa popustom * :
82.200,00 rsd

*Cena sa popustom može da se ostvari ukoliko se plaća gotovinski, virmanom (preko računa) ili odmah debitnom i kreditnom karticom.

Iznos rate:
Ušteda : 37.680,00 rsd
Prikazana cena je za komad.

Garantujemo najnižu cenu!

Prijavi povoljniju cenu Obavesti me ako cena padne Postavi pitanje
Opcija:

WA-251

Cevni kondenzatorski mikrofon

VERNO REIZDANJE LEGENDE

Zvuči kao legenda

WA-251 je stvoren kako bi ponudio klasičan dizajn mikrofona novoj generaciji umetnika snimanja po pristupačnoj ceni. Proveli smo mnogo vremena slušajući različite mikrofone od 251 da bismo utvrdili šta se ljudima svidelo kod njih i zašto, kako različiti stilovi komponenata utiču na ton i kako dati mikrofonu VA-251 potpis koji odaje počast vintage klasiku , ali se i izdvaja sam od sebe.

WA-251 je transformatorski izbalansiran, veliki kondenzatorski mikrofon, potpuno vakuumska cev, sa velikom membranom,  zasnovan na klasičnom ’251 koji se koristi na bezbroj hitova u poslednjih 50+ godina. WA-251 je dizajniran za profesionalne studije, kućne studije, programe uživo i za emitovanje, a zvuči sjajno na vokalima, akustičnim / električnim gitarama, akustičnim / električnim basovima, bubnjevima, klaviru, gudačima, mesinganim / drvenim duvačkim instrumentima i nizu drugih izvori.

Dizajn

Klasična ’251 postala je izuzetno popularna kao vokalni mikrofon šezdesetih godina i sada se smatra jednim od najvećih kondenzatorskih mikrofona ikada stvorenih. Klasična ’251 i danas se široko koristi u profesionalnim studijima za snimanje, ali je postala izuzetno retka i košta je zabranjeno.

Dizajnirati naš WA-251 da zvuči kao klasični ’251 nije bio lak zadatak, pogotovo jer neke od vintage komponenata više nisu proizvedene ili dostupne. Zadovoljstvo nam je da na tržište pustimo tako prelepu zvučnu klasiku po ceni koja je dostupna većem broju ljudi nego ikada pre.

Pogled unutar cevi

Slovačka vakuumska cev JJ 12AI7 se koristi u WA-251. Na audiciji smo imali 3 marke cevi i zaljubili se u JJ 12AI7. Frekvencijski odziv JJ cevi i način na koji doprinosi strujnom krugu je tonski glatke i vintage prirode.

Sve mesingane kapsule

WA-12-B-60V je kapsula od mesinga, završena ivicom koja beleži svu glatkoću, bogati gornji deo i tople vintage zvukove originalne CK12 kapsule. WA-12-B-60V koristi varijantu zadnje ploče CEK-12 kao osnovu, koja prevazilazi proizvodna ograničenja originalne CK12 kapsule. O-prsten i kućište WA-12-B-60V napravljeni su od mesinga (bez teflonskih delova), a dijafragma je od 24 karatnog zlata nanešena 6 mikrona, NOS PET film (milar). Krajnji rezultat je vrlo dosledna, pouzdana kapsula koja odgovara frekvencijskom odzivu i tonalitetu klasične kapsule iz 1970-ih.

Transformator

WA-251 koristi američki transformator CineMag USA. Ovaj transformator pomaže u pružanju sadašnjeg gornjeg dela i VELIKOG donjeg dela za koji bi se nadali da će ga dobiti kondenzatorski mikrofon u stilu 251.

Kondenzatori

WA-251 s ponosom koristi polistirenske spojne kondenzatore, vima film kondenzatore tokom celog procesa i uvezeni Solen francuski kondenzator na svom izlazu.

Kabl

Jedna od komponenti cevnog mikrofona koja se često zanemaruje je 7-pinski kabl koji povezuje mikrofon sa napajanjem. Tokom audicije za VA-251 i druge cevaste mikrofone naučili smo prilično malo o 7-pinskim kablovima i kako veličina oklopa i merača žice mogu drastično promeniti zvučnost cevnog mikrofona. Udružili smo se sa Gotham Audioom u Švajcarskoj kako bismo koristili njihov vrlo pažljivo izgrađen vrhunski 7-pinski „GAC-7 kabl“. Korišćenje ovog kabla povećava prisustvo na vrhu i ukupnu veličinu snimljene slike u stereo polju smanjenjem faznog pomeranja i parazitskog efekta koji se često doživljava u loše izgrađenim kablovima. Gotham kabliranje je veoma skupe i butik prirode i ne bi ga trebalo smatrati malim dodatkom paketu VA-251.

 

Tehničke specifikacije

PRILAGOĐENI WA-12-B-60V IGRA PRETRAŽEN, DVOJNA ZADNJA PLOČA,

KAPULA OD SVE MESE VINTAGE CK12-STIL

IZLAZNI TRANSFORMATOR CINEMAG SAD

JJ SLOVAK 12AI7 VAKUMSKA CEV

GOTHAM 5 METAR GAC-7, 7-PIN CEVNI MIKROFONSKI KABL

VIMA, SOLEN FRANCUSKI I POLISTIRENSKI KONDENZATORI

POLARNI PATERNI: 3 - KARDIOIDNI, OMNI, FIGURA OSME

Opseg frekvencije: 20 Hz ~ 20 kHz

IZLAZNA IMPEDANSA: 200 OHMS

MAKSIMALNI SPL: 132DB (<0,5% THD)

NAPOMENA IMPEDANSA OPTEREĆENJA: ≥2KOHMS

S / N ODNOS: 80DBA

EKVIVALENTNI ŠUM: 12DBA (IEC651)

EKSTERNA IEC ZEMLJANA PSU

UKUPNA TEŽINA (MIC, PSU, SHOCKMOUNT, KABLOVI) – 6KG

DIMENZIJE MIKROFONA: 247mm X 46mmm

DINAMIČKI OPSEG: 125DBA

UKLJUČUJE: MIKROFON, DRVENU KUTIJU, PSU, ŠOK MAUNT I GOTHAM KABL

Ocena:

Vezani artikli


Srodni proizvodi